Ga naar hoofdinhoud

Regelmatig krijgen wij de vraag of er referenties zijn van gebruikers over het Rkop Tour systeem. Onderstaand zijn ervaringen van enkele klanten te vinden zodat u een goed beeld krijgt van het systeem. Mocht u aanvullende vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Als ervaren museumgids en reisleider ben ik voor mijn eigen bedrijf Casa dell’Arte op zoek gegaan naar een betaalbare en aantrekkelijk ogend communicatie systeem. Naast de fraaie vormgeving en gewicht, was de prijs zeker een belangrijke overweging en het Rkop systeem bood precies waar ik naar op zoek was.

Ik twijfelde want bij interactief rondleiden leek de two-way versie erg aantrekkelijk. Uiteindelijk heb ik toch voor de one-way versie gekozen omdat bij deze versie mijn klanten eigen koptelefoons kunnen gebruiken wat wel zo hygiënisch is. Voor die klanten die daar niet over beschikken kun je losse Rkop koptelefoons aanschaffen die je kunt voorzien van een kapje waardoor je de koptelefoons steeds weer schoon kunt hergebruiken.

Het systeem werkt storingsvrij in de verschillende musea waar ik heb rondgeleid. De batterijduur is ijzersterk want na 10 uur rondleiden was er nog geen afname van de batterijduur te bemerken. Het meesjouwen van losse batterijen of een oplaadkoffer is dus niet nodig! Mijn ervaringen zijn bijzonder positief zowel met het systeem als met de geleverd service. Mijn klanten kunnen me nu overal goed horen zonder dat ik de andere bezoekers lastig val met een harde stem. Kortom, ik wil niet meer zonder!
Wendy Fossen
Freelance Kunsthistorica Casa dell’Arte
5/5
Enkele maanden geleden heb ik het Rkop Tour systeem aangeschaft (een zender met een microfoon en een ontvanger). Ik gebruik hem als een fluisterset voor simultaan tolken bij de rechtbank. Dankzij de set kan ik in de rechstzaal op een veilige afstand zitten (geen overbodige luxe in de coronatijden) en toch simultaan blijven tolken. Veilig en goed voor de stembanden, want ik kan op een fluistertoon blijven praten. De geluidskwaliteit is zeer goed. Het is een handig en betrouwbaar setje!
Magda Boermans
Tolk / vertaler Pools
Onlangs hebben we het Rkop Tour Rondleiding systeem aangeschaft. Dit systeem is bedoeld voor het geven van rondleidingen in onze fabriek. De recensies die we op de site zagen waren meestal voor “stille” omgevingen zoals musea. Na overleg met Rkop is toch besloten om 4 zenders en 25 ontvangers aan te schaffen. Aangezien in de fabriek gehoorbescherming nodig is, kozen we voor de koptelefoon-variant. Met de koptelefoon hadden we ook meteen de gewenste gehoorbescherming. Afgelopen week hebben we het systeem voor het eerst in de praktijk gebruikt en het functioneerde probleemloos. De geluidskwaliteit was goed en we hebben veel positieve reacties ontvangen. Ook van onze rondleiders die nu met normale stem hun verhaal konden vertellen. Al met al, tot nu toe bijzonder positief.
Adri
Kingspan Unidek
We hebben voor onze Engels talige kerk bezoekers een systeem gezocht waarbij de vertaler niet te dicht op zijn toehoorders zat. We hebben gekozen voor het Rkop tour one-way systeem. Hierbij kan alleen de spreker de mogelijkheid informatie te geven, en 9 anderen met een koptelefoon te luisteren. Het systeem werkt perfect, zonder storing, en is na de eerste installatie door iedereen te gebruiken zonder veel instructies. De kanaal keuze staat dan al vast, en men hoeft alleen het apparaatje aan te zetten. Het geluid is met bijgeleverde koptelefoons helder en goed verstaanbaar met de bij bestelde koptelefoon met microfoon. De vertaler kan zacht praten om zijn omgeving van luisteraars niet te storen, en toch de vertaling helder en duidelijk over te brengen. Het systeem is compact en makkelijk op te bergen. Ook het laden gaat per 10 stuks tegelijkertijd. Het systeem is erg aan te bevelen.
Peter
levensboom.nl
Ik ben werkzaam als tolk en heb de fluisterset van Rkop aangeschaft. Ik heb gekozen voor het one-way system (1 zender en 2 ontvangers) en de luxe microfoon. Degenen voor wie ik tolk luisteren via de oortjes met haak die standaard bij de ontvangers zitten maar ik heb ook 2 koptelefoons/headsets zodat de toehoorders zich beter kunnen afsluiten van eventueel omgevingslawaai (voorzien van hygiënische beschermhoesjes). Ik heb er nu een paar keer mee getolkt en ben heel tevreden over de set en de kwaliteit van het geluid. Je kan nu als tolk gewoon simultaan blijven tolken zonder te hard te moeten praten. Ik vind de investering zeker de moeite waard want afgezien van corona is het ergonomisch gezien beter voor de tolk en komt het de akoestiek ten goede.
Sofia
Tolk
Het systeem bevalt mij prima. Ik werk met 1 zender en 2 ontvangers. Ik gebruik het voornamelijk op de rechtbank. Zeker in deze corona-tijd komt het uitstekend van pas.
Afra
Tolk
Het systeem een paar keer kunnen testen tijdens de testfase. Werkt goed en doet wat je er van mag verwachten. Voor mij was het 1-weg systeem handiger dan het 2weg systeem.
H. Orvelt
Gids indoor + outdoor
Als tolk gebruik ik het 2-way systeem bij rechtzaken en notarissen. Fijn dat ik het systeem ook kon aanschaffen ondanks dat ik maar 2 ontvangers nodig heb. Ik ben er heel tevreden over.
Francien
Tolk
De bestelling is goed en tijdig aangekomen en alles wat besteld was, zat in de doos. Vandaag was D-day voor een tolkopdracht en zowel de deelnemers als ikzelf zijn in de wolken met het systeem: ze horen mij perfect, geen ruis, geen vervelende geluiden maar kraakhelder. Degelijk en professioneel materiaal waar ik al langer naar op zoek was.
Birgit Roosen
Zaakvoerder en taaltrainer MaatAdvies
Back To Top